Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση στο νοσοκομείο "Αγ. Όλγα" στις 14/09/12


  
  Χτες 14/9/12, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα η συγκέντρωση που καλούσαν οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ και κάτοικοι της περιοχής. Κάποιοι από εμάς παραβρέθηκαν στο κάλεσμα μαζί με πολύ κόσμο από συλλογικότητες, σωματεία και κατοίκους.
  Μετά από αρκετή ώρα αναμονής στο νοσοκομείο, η διοίκηση εμφανίστηκε τελικά. Έγινε συνάντηση με την παρουσία όλων στο γραφείο της διοικήτριας όπου οι εργαζόμενοι του 7ου και οι κάτοικοι απαίτησαν την ανάκληση των μετακινήσεων του προσωπικού του 7ου και την σωστή επαναλειτουργία του νοσοκομείου. Από την αδιάλλακτη στάση της διοίκησης προς τα αυτονόητα αιτήματα που είχαν τεθεί, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης.
  Καθώς οι ώρες περνούσαν, έκανε την εμφάνιση του ο διοικητής του Α.Τ Ν. Ιωνίας ο οποίος προφανώς είχε καλεστεί από τη διοίκηση. Η απαίτηση του να αποχωρήσουμε από τα γραφεία και να λήξει η κατάληψη απορρίφθηκε απ' όλους φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κρατικής τρομοκρατίας. Λίγο μετά, ακούστηκε από τα μεγάφωνα του νοσοκομείου μήνυμα που καλούσε τον κόσμο και τους εργαζομένους σε συμπαράσταση. Τότε ο διοικητής απείλησε πως θα καλέσει τον εισαγγελέα και τα ΜΑΤ για να συλληφθούν όλοι.
  Ο κόσμος δεν έκανε πίσω. Η κλούβα και η εισαγγελέας ήρθαν τελικά και κάτω από την πίεση αυτών προτάθηκε από τη διοίκηση του Αγ. Όλγα να γίνει μία εκ νέου συνάντηση τη Δευτέρα στο 7ο μαζί με εργαζόμενους και κατοίκους. Επειδή όμως κανένας δεν είχε αυταπάτες πως το πρόβλημα θα λυθεί, έγινε συνέλευση από τους παρευρισκόμενους όπου αποφασίστηκε, πως ανεξάρτητα από τη συνάντηση της Δευτέρας, την Παρασκευή 21/9 στις 19:00 θα γίνει πορεία ενάντια στο κλείσιμο και την υποβάθμιση των νοσοκομείων, η οποία θα ξεκινήσει από το 7ο.
  Επίσης, η συνέλευση έθεσε ως όρο την απομάκρυνση της κλούβας και των ΜΑΤ από την είσοδο του νοσοκομείου ώστε να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι. Ο διοικητής ήταν αμετακίνητος στην αρχική του απόφαση να παραμείνει η κλούβα αλλά τα συνθήματα που ακούγονταν και η πίεση του κόσμου τον ανάγκασαν να υποχωρήσει.




Τίποτα δε χάθηκε ακόμα. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για κανένα κλείσιμο νοσοκομείου.