Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή και τις φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες




  Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απρίλη η Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Πορεία που κάλεσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων ("από τις γειτονιές Αγ. Νικόλαος, Κυψέλη, Πατήσια", Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης /Πατησίων, Συνέλευση πλατείας Βικτωρίας, Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, ΑΝ.Α.Σ.Α., Κίνηση αντίστασης και ανατροπής Πατησίων).

  Στην πορεία συμμετείχαν και στήριξαν σύντροφοι και αγωνιστές από αρκετές περιοχές της Αθήνας, μεταξύ άλλων Νέο Ηράκλειο, Μαρούσι, Φιλαδέλφεια, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Νίκαια, Ζωγράφου, Βύρωνα, Παγκράτι, Ίλιον, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, η Λαϊκή  Συνέλευση Περιστερίου, το ΕΕΚ.

   Η προσπάθεια του Αντιφασιστικού Συντονισμού στην Πατησίων για τη διεξαγωγή αυτής της πορείας απέδωσε καρπούς και όχι άδικα. Έχοντας κοινούς στόχους, μέσα από τις συνελεύσεις μας και την κοινή μας δράση γνωριστήκαμε περισσότερο, προπαγανδίσαμε την πορεία, βρήκαμε κοινούς δρόμους και στηρίξαμε ο ένας τις δράσεις του άλλου σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του καθένα.

  Η συμμετοχή  περισσότερων από 1.000 διαδηλωτών δικαιώνει την προσπάθειά μας όπως και το γεγονός πως η περιφρούρηση της πορείας ήταν αντάξια της προετοιμασίας.

  Η πορεία είχε παλμό και δυναμικότητα και κατάφερε να συνδυάσει τους μεγάλους κεντρικούς δρόμους Αχαρνών και Πατησίων, με πέρασμα μέσα από τις γειτονιές- Φολεγάνδρου, Ιεροσολύμων, Αριστοτέλους-στέλνοντας έτσι μια ηχηρή απάντηση στους φασίστες να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στις γειτονιές μας.

  Το κοινό μπλοκ της ΑΝ.Α.Σ.Α και της Κίνησης αντίστασης και ανατροπής Πατησίων πλαισιώθηκε από αρκετούς φίλους και κατοίκους της γειτονιάς, ενώ από την αρχή υπήρχαν πολλοί μετανάστες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πορείας έγιναν περισσότεροι. Με τη μαχητική τους διάθεση έδιναν έντονο παλμό σε όλους μας. Κατάφεραν να ξεπεράσουν το φόβο και κάποια στιγμή στην κυριολεξία μας άρπαξαν τα πανό απ’ τα χέρια. Χάρηκαν πολύ που βρέθηκαν μαζί με Έλληνες αντιφασίστες.

  Αυτό, ήταν και το σημαντικότερο που συνέβη στο κοινό αυτό μπλοκ. Και όχι τυχαία, αφού κατεβλήθη αρκετή προσπάθεια ώστε οι μετανάστες να αισθανθούν συντροφικότητα για να κατέβουν μαζί μας στο δρόμο.

  Επίσης, επικροτούμε την απόφαση του Συντονισμού να αφήσει έξω από την πορεία το ανύπαρκτο ΚΕΕΡΦΑ που ήρθε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

  Αφήσαμε για το τέλος μία παρατήρηση που αφορά σε δήλωση μελών του ΚΚΕ(μ-λ). Αν και δε συνηθίζουμε να σχολιάζουμε δημοσιεύματα, θα σχολιάσουμε το συγκεκριμένο στο βαθμό που μας αναλογεί, μια και η Κίνηση αντίστασης και ανατροπής Πατησίων, θα τοποθετηθεί όπως η ίδια θα επιλέξει.

  Αναφέρθηκε από μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) στη σελίδα τους στο διαδίκτυο πως στο μπλοκ της Κίνησης αντίστασης και ανατροπής Πατησίων... «συμμετείχαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ(μ-λ)». 

  Εμείς από την πλευρά μας δεν καταλαβαίνουμε, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η αναφορά στην δήλωση της κομματικής ταυτότητας ατόμων που παρευρέθησαν εκεί, τη στιγμή που είναι γνωστό, πως στην Κίνηση αντίστασης και ανατροπής Πατησίων συνυπάρχουν άνθρωποι της αναρχίας, της αριστεράς καθώς και ανένταχτοι σε οριζόντια και αντιθεσμική δομή.

   Η επισήμανση της κομματικής προέλευσης του καθένα αφήνει την ΑΝ.Α.Σ.Α παγερά αδιάφορη.

  Επίσης, η επιλεκτική μνήμη των μελών του ΚΚΕ(μ-λ) ήταν υπαίτια, ώστε να μην αναφερθούν στους συμμετέχοντες της πορείας, αρκετοί από τους διοργανωτές, όπως η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, η Συνέλευση πλατείας Βικτωρίας, το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο,  η συλλογικότητα “από τις γειτονιές Αγ. Νικόλαος, Κυψέλη, Πατήσια” και η Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, η οποία ήταν μία από τις τρεις συλλογικότητες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την δημιουργία αυτού του Συντονισμού.

  Τέλος, όσον αφορά στη δήλωση πως η συγκεκριμένη οργάνωση δεν ήρθε με το πανό της στην πορεία  με την αιτιολογία πως....«την Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής ποιος θα τη στήριζε;» (βλ. σχόλιο 8) απαντάμε και πάλι στην επιλεκτική μνήμη των μελών του ΚΚΕ(μ-λ), πως η Κίνηση αντίστασης και ανατροπής Πατησίων συμμετείχε σε κοινό μπλοκ με την ΑΝ.Α.Σ.Α, το οποίο ήταν ούτως ή άλλως πολυπληθές και ικανό για την περιφρούρησή του.

  Παρόλο που θεωρούμε ότι κανείς δεν περισσεύει, κανένας δεν μπορεί να δηλώνει υπεροπτικά ότι η παρουσία του είναι καθοριστική.

  Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για να σπάσουμε το φόβο και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ




φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/



φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/




φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/

φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/

φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/

φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/

φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/

φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/







φώτο από http://sakakp.blogspot.gr/